Fördomarnas afton

Har ni någonsin tänkt på dom största fördomarna? Alltså inte bara dom där om hur en människa från en vis del av stan är eller hur en person som utövar en vis sport beter sig. Utan hur vi generaliserar hela världsdelar.

USA tillexempel, ja det är ingen världsdel men det är ett enormt land så dom får vara med och leka iaf) dom har vi ju intalat oss själva att dom är dumma, trångsynta och extremt patriotiska. Men det känns som att det vi egentligen pratar om är Paris Hillton och tio bönder i en sydstat.

Syd Amerika då, vad har vi för fördomar om dessa? Ja om du åker dit så kommer du inte hem. Antingen har du blivit bortrövad av någon som kräver tre miljoner dollar, en fahita och tretton Chilenska imegranter. Eller så har du åkt fast i tullen för någon har lurat dig att ta med sig caffe till en släkting som egentligen är heroin. Eller så har du blivit förgiftad av heroinet du stoppade upp i analen eller av en spindel som bet dig i analen eller av en hora som du pillade i analen.

Afrika, ja vad ska man säga. Fattigdom eller Rädda Barnen känns som två vitala ord i beskrivningen av denna jätte stekpanna utan vare sig teflon eller margarin i så allt som nuddar den blir svart och bränt.
Afrika är ju den världsdelen som vi vill ska ha det sämst. För företag och TV har kommit på att vi har en "Hjälp vad dåligt dom har det vi måste skänka pengar till dom" knapp som man kan peta på ca 54 ggr per år. Som i sin tur får svenska folket att skänka lika mycket pengar som en Post VD tjänar på tio år.

Väst Asien. Beskrivs lättast med tre ord: Olja och sand och Turkiet. Oljan har gett rikedom till vissa. Sanden har tillåtit dessa få vara rika för sig själva för att ingen jävel har orkat ta sig genom det där jävla katt-kiss-lådan för att ta del av deras förmögenheten. Turkiet är ju lite av finnen i röven i denna soppa till geografi / samhällskunskapsundervisning. Ingen vill ha den och den som nu är förpestad med den försöker göra allt i sin makt för att bli av med den. Som att sälja sand i afrika ungefär. Inte för att det pedagogiska Tillgång/efterfrågan slår nya rekord i avvikelser utan för att alla är så fattiga att dom inte har råd.

Öst Asien. Den långa beskrivningen av dessa länder är inte alls särskit lång, snarare kort faktiskt. Alla i östasien lever på ris, nudlar och på grund av detta lider alla av näringsbrist och på grund av detta har alla liten kuk. Förutom kvinnorna då som istället saknar åldersigenkännande tecken, tills dom blir 50 då nästa fas som är "liten läder påse" slår till, och endast blir lika långa som en smurf, som ligger ner.

Oceaninen. Ja här går alla med långt hår, cowboy hatt eller surfruffs (precis som knullruffs fast bättre enligt det feminina könet i alla andra civliserade samhällen, även mycket mer attraktivt) Ingen har ett riktigt jobb i den här delen av världen utan har sin ranch, hund, eller jeep och det ända man gör på dagarna är att kasta boomerang, ramla från en surfbräda och kalla varandra Duuude.

Ryssland får också en egen punkt då landet befinner sig i två världsdelar och 6 tidsoner. Här är det alltid kallt, man går runt med rävfittor på skallen (som kan gå i arv), man röker självrullade cigaretter utan filer, dricker vodka till sin Big Mac. Här tappar man även bort kärnvapen titt som tätt. Det blir så när man inte har en fungerande logistik avdelning.  Man är även mestadels arg på allt och alla. Men ven fan skulle inte vara det i ett land där man får ärva sin fars fitta?

Sist men inte minst Europa. Det känns lite som att vi vinner den här tävlingen då dom fördomar som finns om oss är att vi skulle vara stora, starka och tuffa vikingar och att alla tjejer är blonda, blåögda har stora bröst och folk ligger med varandra i varje gathörn. Det sägs ju även att Europer är snygga.

Så jaa ska vi sammanfatta denna utvärdering av folkets tankar och funderingar om våra medmänniskor så får vi nog säga att rent statistiskt sätt så är det bäst att vara från Europa. Men som vanligt så är oftast verkligheten fördomens motsatts. Vart vill du vara???

Tack för mig

Kommentarer
Postat av: jullan

en del tanker jag inte ens kommentera, men jag maste bara saga att jag har traffat en australiensare som passar in EXAKT i dina fordomar haha!



brodie maja?:P

2009-01-19 @ 02:36:32
URL: http://etthundraensaker.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback