Take me down to the paradise city.

Eftersom jag är fast anställd så har jag månadslön. Eftersom jag har månadslön har jag inte sommarjobbar lön. Eftersom jag inte har sommarjobbar lön så får jag inte semesterersättning på lönen varje månad. Eftersom jag inte får semesterersättning på min månadslön så har jag betald semester i sommar!!! 3-4veckor dessutom! :D:D:D WHOOHUOO!!

Har nu tänkt lite på vad jag ska göra och kommit fram till att jag ska på Roadtrip! Och nu snackar vi inte åka till lulekalaset 15mil bort. Jag ska se Europa!

Börjar resan i Skellefteå, fortsätter ner till mormor och morfar i Stockholm. Där övernattar jag och sedan bär det av till farmor och farfar + kusiner och faster med man i Vänersborg. Därefter tar vi sikte mot varmare breddgrader för att i GBG ta färjan till Fredrikshavn in Danmark, vidare ner mot tyskland och motorvägarnas motorväg Autobahn! Stannar i Berlin och sedan beger det sig ner genom tyskland genom Audi och BMW land (Ingolstadt och München). Genom Salzburg och in i Österike passerar Linz och stannar i Wien.

Fortsätter igenom Österike längs Ungeska och Slovenska gränsen in i sportbilens mecka, Italien. Och vad kan vara bättre än att spendera första natten i ferrari, masserati och lamborghini's hemstad Modena! Fortsätter ner längs smalbenet på den såkallade klackskon genom Bologna ner till alla vägars mål, och min resas sydligaste punkt, Rom. Eventuellt besöks en fotbollsarena.

Efter denna vändpunkt så bär det av norrut längs kusten och vad kan man kontra Rom med om inte Monaco och Monte-Carlo. Efter en natt eller två och tre varv runt rondellen utanför Casinot fortsätts det längs kusten in i Frankrike genom Nice, Cannes, Saint-Tropez och efter Marseille siktas det norrut mot Zürich men först passerar Lönnmördarens hemstad Lyon.

Efter visiten i Schweiz tar vi oss in det ogästvänliga, rökbehovsbesmittade Frankrike igen med sikte mot Paris. Efter några dagar i Solen längs Champs-Élysées reser vi mot mer civiliserade länder och tar tåget under Engelska kanalen från Calais till Dover för att sen äta fish n´ chips i London. Kanske hinner vi med en fotbollsmatch även här!

Efter London behövs ett äkta rave party! Därför reser vi längst världens längsta dike till Amsterdam.

Nu börjar vi närma oss resans utgångspunkt men eftersom det blev en och annan fest i Amsterdam så tar vi en kort trip till Hamburg för lite bakis wienerkorvar. Därefter tar vi oss in i Danmark igen fast svänger av mot köpenhamn och tar Öresundsbron istället för färjan till Sverige och längst Hallandskusten och Gessle-land till våran första övernattning i Göteborg och lite skoj på Liseberg och mys på Avenyn.

Svänger förbi på en fika hos Farmor och Farfar och berättar lite om vad europa hade att erbjuda för att sedan bege sig till baka uppåt mot Stockholm. Tar sista natten i Sthlm och sen en 80mila stint upp till Skell-the-fucking-hell.

(google lät mig inte sätta ut fler stopp så därför genar sträcket på kartan genom södra sverige)


Resan:
Skellefteå - Stockholm: 774 km
Stockholm - Vänersborg: 427 km
Vänersborg - Berlin: 996 km
Berlin - Wien: 1021 km
Wien - Modena: 807 km
Modena - Roma: 388 km
Roma - Monte-Carlo: 691 km
Monte-Carlo - Zürich: 969 km
Zürich - Paris: 656 km
Paris - London: 456 km
London - Amsterdam: 321 km
Amsterdam - Hamburg: 292 km
Hamburg - Göteborg: 741 km
Göteborg - Stockholm: 427 km
Stockholm - Skellefteå: 774 km

Totalt: ca 10'000 km dvs 1'000 mil.

Någon som är på att slå följe? =)

Kommentarer
Postat av: Frida

onej jag blir INTE avis. det är ju INTE det här jag har velat göra i sisådär...... hela mitt liv? aldrig i livet ...................................................... =/ jag är inte bitter

2009-02-10 @ 16:43:02
URL: http://fridacederlund.blogg.se/
Postat av: jullan

haha vad jag blir så förvånad över är att det är så många fotbollsmatcher inbokade, vad hände liksom?:P

2009-02-10 @ 18:22:26
URL: http://etthundraensaker.blogg.se/
Postat av: Fredrik

Frida sv:

Din tid kommer, lugn bara lugn haha :P



Julia sv:

Jag har inget emot fotboll! Tycker bara inte det är lika intressant som tex hockey. Men jag är ju ingen inbiten hockeyfan heller. Visst ser jag nästan alla Skellefteås matcher men jag kan har ingen aning om vad som försegår utanför 0910 klubbens dörrar.

Men är man i Italien eller England som hör det ju som till att man ska se fotboll. Ungefär som att äta Pölse i Danmark. Eller att se en musikal på Brodway, typ Mamma Mia. Fast någon tackade ju nej till det iofs... ;)



Men som motfråga kan jag ju då ställa: Vad spelar Roma i för lika? Serie A? eller är det Spanska? Vilket lag som man se dom möta? Samma så i England. Vad för lag hör hemma runt London?

2009-02-10 @ 23:41:51
URL: http://ettanstandigtliv.blogg.se/
Postat av: majsan

man kanske kan aka med till tyskland?!? eh eh?!?!=D

2009-02-14 @ 16:50:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback